Concert VICTIMAE PASCHALIS- Lux Ensemble 15€ amb descomptes habituals
Basílica de Santa Maria
Dissabte, 10 d'abril a les 18:00h
Altres | Lloc: Basílica de Santa Maria | Preu: 15 | Aforament: 176 | Coordinació: Ajuntament d'Igualada.Departament de Promoció Cultural |

La història de la passió, mort i resurreció de Jesucrist és de les més musicades al llarg dels segles. Els més grans compositors han utilitzat el textos propis del temps de quaresma i el temps pasqual per enriquir la litúrgia i proporcionar-li una atmosfera encara més mística.

Victimae Paschalis relata aquest període quaresmal i pasqual a través dels textos propis de l’evangeli i del temps litúrgic. Textos que recitarà l’orador Enric Arquimbau i que serviran de fil conductor per les peces que oferirà LUX Ensemble al llarg del concert. Peces de compositors del renaixement i barroc com O vos omnes de TL de Victoria o  O Crux de Ferran Sors i també peces actuals de compositors vius com Ubi caritas de Ola Gjeilo, Da pacem de Arvo Pärt o Judas mercator pessimus del compositor igualadí Carles Prat, director musical de la formació.

LUX Ensemble és una formació professional enfocada a la música vocal i amb la clara ambició d’acostar el repertori coral actual al gran públic, creant projectes on a més a més de la múscia s’hi mesclin altres facetes artistiques per tal de connectar l’oient amb el missatge que explica la música.

L’Igualadí Carles Prat és l’iniciador i director musical d’aquest projecte que per aquest concert comptarà amb la col·laboració de dotze cantants professionals per dur a terme un repertori exigent, actual i alhora amè.

 

 

LVX ensemble
Direcció: Carles Prat
Dient: Enric Arquimbau