Fiblades- La Llançadora
Dansa d'arrel tradicional
Diumenge, 7 de maig a les 18:00h
Altres | Lloc: Teatre Municipal Ateneu | Preu: 18 i 15€ | Aforament: 480 | Coordinació: Ajuntament d'igualada.Departament de Promoció Cultural |

Fiblades parla del que ens uneix, del llegat de les colònies i el tèxtil de les tres poblacions que ha marcat la història del patrimoni català en un llenguatge propi que beu de la dansa d’arrel.

Fiblades és un relat real i sincer d’històries que han quedat oblidades o soterrades en la por, la misèria i el silenci. Una mirada des d’una altra perspectiva que visibilitza un fragment de la nostra memòria històrica.

Fiblades ens mostra com el poder desencadenava situacions laborals, socials i interpersonals que donaven forma a un sistema on es vulnerava la llibertat de les persones. En un marc on l’explotació laboral, les dures condicions de treball i l’organització jeràrquica potenciaven una convivència definida pel control.

Fiblades parla de la dona, del seu paper dins d’aquesta estructura, de l’abús, la renúncia i l’encotillament al que era sotmesa. Un relat que conviu entre el silenci i l’empoderament de diverses dones que van ser el motor de les colònies i del tèxtil.

Fiblades pretén fer un reconeixement als nostres avantpassats que van viure aquestes històries i que van impulsar la transformació del territori.