Mel Semé
Músiques de butxaca
Divendres, 29 de setembre a les 21:00h
Altres | Lloc: Escenari Teatre Municipal Ateneu | Preu: 12€ i 11€(socis de l'Ateneu)i 11€(socis de l'Ateneu) | Aforament: 100 | Coordinació: l'Ateneu Igualadí |

Nascut a Camagüey, Cuba, de pares haitians, Mel Semé va començar la seva carrera musical a l’església baptista del seu poble de la mà dels seus germans i en companyia dels músics més grans que interpretaven una mena de gòspel llatí influenciat pels missioners que venien sovint a Cuba des del sud dels Estats Units. A una edat primerenca va començar la seva inquietud per la composició i l’acostament a múltiples instruments entre els quals va destacar la guitarra, el piano i la bateria.

Després de graduar-se de la Universitat de música de l’Havana i formar part de l’Orquestra Simfònica de l’Havana i l’Orquestra Simfònica de Camagüey, va viure una temporada a Lichtenstein i Suïssa on va impartir cursos de percussió i interpretació. Després va viatjar per Europa de gira amb diferents projectes musicals (Jane Bunnet, David Virelles, Màster Fatman, entre d’altres). Va residir durant un temps a Dinamarca i des del 2003 viu a Barcelona.

Mel Semé ha compartit escenari amb: Youssou Ndour, Steward Copeland, Kymani Marley, Giovanni Hidalgo, Nicholas Payton, Steve Coleman, Fito Paez, Damien Rice entre d’altres… És líder del grup Black Gandhi i participa en projectes com Man Ex Machina, Barcelona Percussion Project o Skyland.

Actualment gira activament amb el seu grup Gone Gone Beyond i és baterista del Bardia Charaf Quartet.